Gå til hovedindhold

Æblelunden

Æblelunden ligger i skønne omgivelser tæt på både Næstved by og naturen. Der er en god stemning med fokus på din meningsfulde hverdag.

Indhold

  Forrige Næste

  Æblelunden ligger forenden af Nygårdsvej, hvor det sydlige af Næstved by støder op til marker og skov. Her er dejlige plejeboliger med en fantastisk beliggenhed, der byder både på by og natur.

  De 24 boliger er store og rummelige med:

  • Stor stue
  • Stort soveværelse
  • Køkken
  • Badeværelse

  Boligerne er placeret i stueplan og på første sal.

  Bor du i stueplan har du en lille terrasse, og bor du på første sal, har du en dejlig udsigt samt en lille altan. Mellem de to etager er der naturligvis en elevator.

  På hver etage er der et dejligt fællesrum i forbindelse med store køkkener. Her drikkes der både formiddagskaffe og eftermiddagskaffe. Når tiden er til det, er det personalet, der sørger for kaffe og kage. Du vil som beboerne naturligvis altid selv have mulighed for også at lave kaffe.

  Du har mulighed for at spise alle måltiderne sammen med de andre beboere. Du kan også vælge at spise måltiderne inde i din egen bolig. 

  Der holdes jævnlige møder mellem personalet og beboerne, for i Distrikt SYD er der fokus på dine aktivitets ønsker som beboer. Det kan være alt lige fra en tur i cirkus til en cykeltur i Rickshaw-cyklen.

  Der er som minimum aktiviteter tre gange om ugen, hvor der fx spilles kort, banko og laves gymnastik.

  Fra det øjeblik du kommer ind ad døren, mærker du straks den gode stemning. Personalet spreder glæde med deres gode humør eller når beboere går på besøg hos hinanden.

  Det kan gøre dig tryg at vide, hvordan boligen, som du har tænkt dig at søge ser ud. Du kan derfor kontakte teamleder Anne-Mette Olesen på telefon : 2545 1362 for at aftale et besøg. 

  Når du har fået en bolig, kommer vi gerne på besøg hjemme hos dig inden du flytter ind. Det gør vi, for at vi kan tale om:

  • Dine forventninger til at bo på Æblelunden
   • En snak om dine ønsker og behov til mad og drikke
   • Andre særlige behov du mener, vi bør kende til
  • Hvordan indflytningen skal foregå

  Vi skriver et referat af mødet, som du får bagefter. 

  På Bakkegården tilberedes dagligt morgenmad og frokost, samt alle mellemmåltider af kostfaglige medarbejdere.

  Aftensmåltidet leveres fra Næstved Madservice.

  Du kan vælge at spise enten i det fælles køkken eller i din egen bolig.

  Hvis der fx er en vandhane der løber eller dørene der knirker, så er det viceværten hos Næstved Kommunes Boligadministration, du skal have fat i. Nærmere informationer finder du i din huslejekontrakt. 

  Sig det evt. til medarbejderne som derefter kontakter dem for dig.

  Når du bor i en plejebolig i Næstved kommune kan du tilknyttes en klippekort-ordning. Det betyder, at du hver uge får 15 minutter, som du kan bruge til, hvad du har lyst til. Det kan være at:

  • Gå en tur
  • Få hjælp til avislæsning
  • Få et bad

  Spar klippene sammen til noget større

  Du kan også spare klippene sammen, så du kan komme på en længere tur med personalet. Du skal bare det i god tid til personalet. Derefter kan du bruge tiden på fx at:

  • Komme af sted en hel dag på tur.
  • Komme ud og handle alene med et personale.

  Læs mere